ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:: Στόχος μας είναι η αποστολή νέων παραγγελιών που έχουν πραγματοποιηθεί πριν από τις 13:30 την ίδια εργάσιμη ημέρα. Οι παλαιότερες παραγγελίες θα αποσταλούν το συντομότερο δυνατό - Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Δωρεάν ασφαλισμένα μεταφορικά στην Ελλάδα

Άνοιγμα μενού Κλείσιμο μενού Μενού
Ανοίξτε το μενού των διαγραμμάτων Κλείστε το μενού των διαγραμμάτων Διαγράμματα

Καλέστε μας: 211 198 2888, 7 ημέρες, 7πμ - 10μμ

Τώρα στην Ελλάδα με Δωρεάν Ασφαλισμένη Παράδοση

Ουγγιά Γραμμάριο
Χρυσός 1.593,14 € 51,221 €
Ασήμι 16,593 € 0,5335 €

Ενημερώθηκε 02:06 EEST 12/07/20

£ $

Χρυσά Γαλλικά Φράγκα


Τα Γαλλικά Φράγκα είναι ένα από τα πιο γνωστά νομίσματα χρυσά νομίσματα που παράγονται στην Ευρώπη. Το νόμισμα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1356 αλλά έγινε αρκετά γνωστό μετά το 1803 όταν τα χρυσά αυτά νομίσματα κυκλοφορούσαν την περίοδο του Ναπολέοντα και την ακμή της Γαλλικής Αυτοκρατορίας. 

Τα νομίσματα απεικονίζουν το Ναπολέοντα τον Γ' (ανηψιό του Ναπολέοντα), την Marianne (εθνικό σύμβολο της Γαλλίας), και το Φύλακα Άγγελο - μια απεικόνιση της Ρωμαϊκής ιδιοφυίας, ο οποίος όπως κάθε Φυλάκας Άγγελος πιστευέται ότι ακολουθούσε και προστάτευε ανθρώπους στη ζωή τους. Αυτός ο Άγγελος ή Μούσα θεωρείται το πνεύμα της Γαλλικής Επανάτασης. 

Ιστορία του Νομίσματος

Ο Βασιλιάς Ιωάννης ο Β' της Γαλλίας ήταν στον Εκατονταετή Πόλεμο με τον Εδουάρδο τον Γ' της Αγγλίας. Το 1356 οι δυνάμεις του Εδουάρδου αντιμετώπιζαν πολλές δυσκολίες μετά την έναρξη μιας σειράς επιδρομών στη νοτιοδυτική Γαλλία. Τραυματίστηκαν ή ήταν άρρωστοι και περικυκλωμένοι από τον βασιλιά Ιωάννη, ο οποίος κατεύθυνε το στρατό του για να υπερασπιστεί τον λαό του. Η στρατιωτική συμβουλή του Ιωάννη ήταν να λιμοκτονήσει τον Εδουάρδο για να παραδοθεί, αλλά αντ 'αυτού, πιστεύοντας στην ιπποσύνη και την τιμή, ο Ιωάννης ξεκίνησε μια άμεση επίθεση στις δυνάμεις του Εδουάρδου. Ο Ιωάννης έχασε και αιχμαλωτίστηκε. 

Για τέσσερα χρόνια ο γάλλος ηγέτης ήταν Άγγλος αιχμάλωτος που ζούσε σε μια σειρά από παλάτια και τελικά τον Πύργο του Λονδίνου. Οι συνθήκες για την απελευθέρωση του, υποβλήθηκαν και απορρίφθηκαν από τη μία ή την άλλη πλευρά για τα επόμενα χρόνια, αλλά τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία και το 1360 απελευθερώθηκε ο βασιλιάς Ιωάννης.

Σαν κομμάτι της απελευθέρωσής του, ο βασιλιάς Ιωάννης είχε παραδώσει ομήρους (συμπεριλαμβανομένου του γιου του Λούη) και έπρεπε να καταβάλει λύτρα - οπότε θα επέστρεφαν οι ομήροι. Για να γίνει αυτό, διέταξε τα γαλλικά νομισματοκοπεία να παράγουν χρυσά νομίσματα για να πληρώσουν το χρέος, και αυτό αποτέλεσε τη γέννηση του γαλλικού φράγκου.

Οι διαφορές μεταξύ των μεγάλων γαλλικών σπιτιών και των ευγενών σήμαιναν ότι η σύγκρουση ήταν μεγάλη και η οικονομία ήταν αδύναμη. Τα επίπεδα των λύτρων ήταν απίθανο να φτάσουν, και επιπλέον ο γιος του Ιωάννη - Λούης - είχε εγκαταλείψει τη χώρα αντί να είναι ορκωτός Άγγλος. Σε απάντηση, ο Ιωάννης παραδόθηκε στον Εδουάρδο ξανά. Θα πεθάνει τελικά ως φυλακισμένος το 1364.