ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Λόγω αργίας, οι παραγγελίες δεν θα αποσταλούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Ο ιστότοπος θα παραμείνει ανοιχτός για να δέχεται παραγγελίες κανονικά.

211 198 2888 Δευτέρα - Παρασκευή, 10:30 - 19:00 Δωρεάν ασφαλισμένη αποστολή για παραγγελίες άνω των €2,000

Χρυσά Νομίσματα Αυστρίας - Φιλαρμονική

Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από Χρυσά Νομίσματα Αυστρίας (Philharmonic) σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Οι τιμές μας βασίζονται στις τρέχουσες τιμές του χρυσού. Τα νομίσματα αυτά είναι ένα από τα πιο γνωστά νομίσματα στην Ευρώπη, ιδανικά για επενδύσεις και παρασκευάζονται από το εθνικό νομισματοκοπείο της Αυστρίας.

Ταξινόμηση κατά:

Τα Νομίσματα της Αυστρίας ονομάζονται και αλλιώς Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης ή απλά Φιλαρμονική. Είναι διαθέσιμα σε χρυσό, ασήμι και πλατίνα και η κοπή τους γίνεται από το εθνικό νομισματοκοπείο της Αυστρίας (Münze Österreich AG). Το όνομα τους προέρχεται από την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης ή οποία αποτελεί και την έμπνευση για το σχεδιασμό του νομίσματος τόσο στην μπροστινή όσο και στην πίσω όψη. 

Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1989 με ονομαστική αξία 2,000 Αυστριακά Schillings. Τώρα η ονομαστική αξία του νομίσματος της μίας ουγγιάς είναι €100. Τα μικρότερα νομίσματα έχουν την αντίστοιχη ονομαστιή αξία ανάλογα με το βάρος τους σε ευρώ.  Το νόμισμα αυτό είναι 24 καράτια με καθαρότητα 999.9. Αρχικά ήταν διαθέσιμο σε δύο μεγέθη (1 ουγγιά και 1/4 της ουγγιάς) και το 1990 αποτελούσε το πιο δημοφιλές νόμισμα στην Ευρώπη και δεύτερο στον κόσμο. Το 1991 και το 1994, το νόμισμα κυκλοφόρησε και σε ένα δέκατο της ουγγιάς (1/10 oz) και σε ένα δεύτερο (1/2oz) αντίστοιχα. 

Όλα αυτά τα νομίσματα δεν υπόκεινται σε Φ.Π.Α για την Ευρώπη. 

 

linkedin