Πως να επενδύσετε στο χρυσό; Ο απόλυτος οδηγός για επενδύσεις σε χρυσό


How to Buy Gold

Εδώ και πολλά χρόνια έμπειροι επενδυτές αναγνωρίζουν την αξία του χρυσού σαν ένα απαραίτητο κομμάτι ενός ισορροπημένου χαρτοφυλακίου. Ο χρυσός προσφέρει ένα εναλλακτικό τρόπο διαφύλαξης του πλούτου και είναι παγκοσμίου γνωστός σαν καταφύγιο για επενδυτές προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια και προστασία από ταραχώδεις οικονομικές συνθήκες. Η ιστορία έχει δείξει οτι ο χρυσός είναι μία διαχρονική επένδυση που όχι μόνο έχει αποδειχθεί οτι βοηθάει στη διατήρηση του πλούτου αλλά οι υψηλές τιμές του και η συνεχής ζήτηση εξασφαλίζουν την υπεροχή του σε σχέση με άλλες μορφές επενδύσεων.

Τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησαν τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για τις ΄Τάσεις Ζήτησης του Χρυσού’ από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, τα οποία υποστήριζαν οτι οι αγορές για μπάρες και νομίσματα από χρυσό έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων χρόνων το 2016. Η μεγάλη ζήτηση από καταναλωτές από την Κίνα συνεχίστηκε και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης. Είναι ενδιαφέρον οτι οι επενδυτές αποφεύγουν πλέον τις επενδύσεις σε χρυσό μέσω των ETFs και άρχισαν να πουλάνε τις υπάρχουσες επενδύσεις τους σε αυτά. Σε αντίθεση, η ζήτηση για φυσικές μπάρες και νομίσματα από χρυσό αυξήθηκε φτάνοντας τα πιο υψηλά επίπεδα για την εποχή, επισημαίνοντας την σημαντικότητα του χρυσού για τους επενδυτές. Με πρωτοφανή ζήτηση από τους καταναλωτές για μπάρες και νομίσματα από χρυσό στην Άπω Ανατολή, Μέση Ανατολή και Νότια Ανατολή και με μία πολύ δυνατή αρχή το 2016 στην τιμή του χρυσού, μήπως είναι αυτή η ιδανική στιγμή για να αγοράσετε χρυσό;


Πως να επενδύσετε στο χρυσό;

Ο οδηγός προσφέρει βασικές πληροφορίες για όλους τους επενδυτές. Είτε είστε αρχάριος στον κόσμο των επενδύσεων σε χρυσό είτε έχετε μεγάλη εμπειρία αυτός ο οδηγός περιέχει μια σειρά από απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές για το πως να επενδύσετε σε χρυσά νομίσματα και μπάρες, γιατί να αγοράσετε χρυσό, από που να αγοράσετε και πως να τα διαφυλάξετε. Ο οδηγός περιέχει επίσης πληροφορίες για τις διαφορές ανάμεσα σε μπάρες και νομίσματα, σε χρυσό και ασήμι, τα πλεονεκτήματα της κατοχής φυσικού χρυσού σε αντίθεση με την κατοχή χρυσού σε οποιαδήποτε άλλη μορφή και πολλές άλλες σημαντικές πληροφορίες.


Γιατί να επενδύσετε στο χρυσό;

Για να κατανοήσουμε αν ο χρυσός είναι μια καλή επένδυση, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράζουν χρυσό. Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας, οι επενδύσεις σε χρυσό έχουν μεγαλύτερη σημασία από επενδύσεις σε κάθε άλλου είδους μετοχές. Με την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και την παγκόσμια οικονομία να έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα κάθε εποχής, οι επενδύσεις στο χρυσό προσφέρουν ασφάλεια και αποτελούν ένα βασικό κομμάτι για κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Με την ζήτηση χρυσού να έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα κάθε εποχής, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αγοράζουν χρυσό. Η κατοχή χρυσού μπορεί να αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για την διαφύλαξη του πλούτου σας και μπορεί να σας αποφέρει κέρδη σε περιόδους αβεβαιότητας. Είναι μία διαχρονική ερώτηση στην οποία οι άνθρωποι αναζητούν απάντηση εδώ και αιώνες – που θα είναι τα χρήματα μου πραγματικά ασφαλή; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τώρα την παλαιότερη απάντηση: στο ΧΡΥΣΟ

Διαβάστε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα αγοράς χρυσού


How to Buy Gold - Buy Physical Gold Γιατί να αγοράσετε φυσικό χρυσό; Φυσικός χρυσός σε αντίθεση με επενδύσεις σε ETFs.

Όπως λέει ένα παλιό ρητό , αν δεν κρατάς κάτι, τότε δεν το έχεις. Υπάρχουν πραγματικά πολλά πλεονεκτήματα από την
κατοχή φυσικού χρυσού σε αντίθεση με την αγορά χρυσού σε ηλεκτρονική μορφή (ETF) ή την κατοχή χρυσού σε χαρτιά. Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, αστάθειας του τραπεζικού συστήματος, τα χαμηλά επιτόκια, τις χαμηλές επιδόσεις των διεθνών αγορών συναλλάγματος και μετοχών και με την συνεχή επανέκδοση χρημάτων από διάφορες κεντρικές τράπεζες, ο χρυσός μπορεί να προσφέρει μία ασφάλεια στους επενδυτές.


Από που να αγοράσετε χρυσό;

Η έρευνα είναι το σημαντικότερο βήμα. Η απόφαση σας να αγοράσετε χρυσό online, πρέπει να συνοδευθεί απο δική σας έρευνα, όπως και η επιλογή για το από ποιον να αγοράσετε χρυσό, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας. Το διαδίκτυο αποτελεί το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα σας. Το διαδίκτυο περιέχει πληροφορίες για εμπειρίες επενδυτών, τις απόψεις τους και συμβουλές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Ακούγετε προφανές αλλά γιατί να μην ξεκινήσετε την έρευνα σας με την αναζήτηση εμπόρων χρυσού στο Google. Το διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως στο οποίο οι εταιρείες δεν έχουν μεγάλο έλεγχο. Θα γίνει γρήγορα εμφανές εάν ένας έμπορος χρυσού έχει αρνητική φήμη, οπότε και θα πρέπει να αποφεύγετε με κάθε κόστος.

Διαβάστε περισσότερα για το από που να αγοράσετε χρυσό


Πότε να επενδύσετε στο χρυσό;

Κοιτώντας πίσω στα ιστορικά δεδομένα, είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσουμε οτι το 2005/06 αποτελούσε μία πολύ καλή στιγμή για επενδύσεις σε χρυσού, πριν από την συνεχή άνοδο, όταν η τιμή του χρυσού ανερχόταν στα €250 ανά ουγγιά. Στην αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2007/08 αποτέλεσε ξανά μία πολύ καλή ευκαιρία για την αγορά χρυσού με την τιμή του χρυσού να ανέρχεται στα €350 ανά ουγγιά. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που ακούγονται στις μέρες μας είναι: είναι τώρα η καλή περίοδος για την αγορά χρυσού ή είναι πολύ αργά; Πόσο θα συνεχίσει να αυξάνεται η τιμή του χρυσού;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις αλλά υπάρχουν μερικές διαχρονικές και αποτελεσματικές τεχνικές και δείκτες που πολλοί επιτυχημένοι επενδυτές χρησιμοποιούν για να βοηθηθούν στην απόφαση για το πότε να αγοράσουν χρυσό.

Διαβάστε περισσότερα για την καλύτερη στιγμή για την αγορά χρυσού.


Χρυσές μπάρες σε αντίθεση με χρυσά νομίσματα

Είτε είστε αρχάριος στον κόσμο των επενδύσεων είτε όχι, η απόφαση να επενδύσετε σε νομίσματα ή μπάρες προϋποθέτει αρκετή σκέψη. Πριν να λάβετε αυτή την απόφαση, θα πρέπει να κάνετε την δική σας έρευνα καθώς δεν υπάρχει μία σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Η απάντηση διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε επενδυτή. Ωστόσο, όπως και όταν πραγματοποιείτε οποιαδήποτε άλλη επένδυση, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη: η αξία της επένδυσης σας και οι προσαυξήσεις των προϊόντων, πως θα διαφυλάξετε την επένδυση σας και πως σκοπεύετε να επωφεληθείτε από αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ χρυσών νομισμάτων και μπάρες χρυσού.


Πρέπει να επενδύσω στο χρυσό ή στο ασήμι;

How to Invest in Gold Bullion - Gold Bars

Πολλοί επενδυτές αφιερώνουν χρόνο αποφασίζοντας αν θα αγοράσουν χρυσό ή ασήμι, ωστόσο οι σοβαροί επενδυτές κατέχουν και τα δύο. Ενώ ο χρυσός μπορεί να παρέχει ασφάλεια και προστασία σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, το ασήμι είναι μία πιο κερδοσκοπική επένδυση. Παρά το γεγονός οτι και ο χρυσός αλλά και το ασήμι είναι δύο πολύ συχνές επιλογές για όσους θέλουν να επενδύσουν σε πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι είναι μία πολύ διαφορετική επένδυση. Το ασήμι μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη σε όσους επενδύουν σε αυτό, παρά το αρχικό κόστος σε ΦΠΑ. Εξαιτίας αυτών των διαφορών οι επενδύσεις και στα δύο μέταλλα μπορεί να αποφέρουν μεγαλύτερα οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα της κατοχής ασημιού.


Ισχύει ο ΦΠΑ για επενδύσεις;

Τα καλά νέα για τον χρυσό που προορίζεται για επενδύσεις είναι οτι δεν υπόκειται σε ΦΠΑ. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις μπάρες χρυσού και τα χρυσά νομίσματα στην ιστοσελίδα μας. Ωστόσο σε αντίθεση με το χρυσό, το ΦΠΑ προστίθεται στις επενδύσεις σε ασήμι και ανέρχεται στα 23%, καθιστώντας τις επενδύσεις σε ασήμι πιο μακροπρόθεσμες. Λόγω της ευμετάβλητης φύσης της τιμής του ασημιού, τα κέρδη που αποφέρει συνήθως πραγματοποιούνται γρήγορα. Εάν είστε εγγεγραμμένος και πληρώνετε ΦΠΑ τότε μπορείτε να ζητήσετε να διεκδικήσετε πίσω τον ΦΠΑ στις επενδύσεις σας και θα σας συμβουλεύαμε να απευθυνθείτε στον λογιστή σας.

Διαβάστε περισσότερα για την πληρωμή του ΦΠΑ στο ασήμι.


Που θα μπορούσα να αποθηκεύσω το χρυσό μου;

Η φυσική κατοχή και ο έλεγχος των επενδύσεων σας, είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των επενδύσεων απευθείας σε μέταλλα, σε αντίθεση με την κατοχή των μετάλλων σε ηλεκτρονική μορφή ή σε γραπτή μορφή. Παρόλα αυτά πρέπει να λάβετε υπόψη σας που θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε το χρυσό σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποθηκεύσετε το χρυσό σας και ο ιδανικός τρόπος εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Η φύλαξη των πολύτιμων μετάλλων σας δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι επιλέγουν να αποθηκεύουν τα πολύτιμα μέταλλά τους και η φύλαξη είναι πολύ συνηθισμένη σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ινδία.

Σε βασικό επίπεδο, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές επιλογές φύλαξης. Ο ατομικά διαχωρισμένος χώρος αποθήκευσης, οι τραπεζικές θυρίδες ασφαλείας, η οικία σας ή κάτι πιο δημιουργικό. Όλες οι επιλογές προσφέρουν μια ποικιλία πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων τα οποία πρέπει να ερευνηθούν πριν πάρετε την απόφαση για το πως να αποθηκεύσετε τις μπάρες και τα νομίσματα σας.


Γιατί να αγοράσω χρυσό μέσω ίντερνετ στο Xrysosonline.gr;

Ο Xrysosonline.gr ανήκει στο BullionByPost έναν από τους πιο δημοφιλείς εμπόρους χρυσού στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποστέλλει χιλιάδες ασφαλισμένες παραγγελίες κάθε μήνα. Το BullionByPost είναι ένας απο τους εγκεκριμένους προμηθευτές από την Διεθνή Νομισματική Ένωση του Λονδίνου (LBMA), του Umicore, Heraeus, Metalor και της Βασιλικού νομισματοκοπείου της Μεγάλης Βρετανίας.

linkedin