ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Λόγω αργίας, οι παραγγελίες δεν θα αποσταλούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Ο ιστότοπος θα παραμείνει ανοιχτός για να δέχεται παραγγελίες κανονικά.

211 198 2888 Δευτέρα - Παρασκευή, 10:30 - 19:00 Δωρεάν ασφαλισμένη αποστολή για παραγγελίες άνω των €2,000

Είναι ο Xρυσός καλή επένδυση;


Με πρώην δημοφιλείς επενδύσεις όπως περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης και μετοχές να παράγουν όλο και πιο φτωχές αποδόσεις, και τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού να υποτιμούν τα χρήματα στην τράπεζα, πολλοί επενδυτές έχουν αρχίσει να ρωτούν πού είναι ασφαλή τα χρήματά τους. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε χρυσό αυξάνεται, αλλά οι νέοι επενδυτές μπορεί να αναρωτηθούν είναι ο χρυσός καλή επένδυση; Παρακάτω θα συζητήσουμε γιατί ο χρυσός είναι μια καλή επένδυση και πού να ξεκινήσετε.

Ο χρυσός θεωρείται εδώ και καιρό ένα έξυπνο περιουσιακό στοιχείο για επένδυση. Ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και ως τρόπος διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου σας, τα οφέλη της επένδυσης σε χρυσό θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από οποιονδήποτε αναζητά έναν απλό, ασφαλή τρόπο προστασίας και ανάπτυξης των χρημάτων του.


Γιατί να επενδύσετε σε χρυσό;

Με μια τεράστια γκάμα επενδυτικών επιλογών εκεί έξω, γιατί να επενδύσετε σε χρυσό; Ο χρυσός ήταν ένα πολύτιμο μέταλλο για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας. Από τους Αιγύπτιους μέχρι τα πρώτα ρωμαϊκά χρυσά νομίσματα, μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να γοητεύονται με το πυκνό, κίτρινο μέταλλο.

Ένα από τα βασικά δυνατά σημεία του χρυσού είναι η απομόνωσή του από τις τάσεις άλλων αγορών. Ιστορικά, όταν η παγκόσμια οικονομία βρισκόταν σε κρίση, ο χρυσός παρέμεινε ισχυρός (και μάλιστα σημείωσε σημαντικά κέρδη). Για παράδειγμα, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε ραγδαία μετά την οικονομική κρίση το 2008/09 και παρέμεινε υψηλή ακόμη και όταν οι οικονομίες άρχισαν να ανακάμπτουν. Συγκεκριμένα, ο χρυσός συνήθως σημειώνει κέρδη σε περιόδους ανόδου του πληθωρισμού. Καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι τα χρήματά τους χάνουν αξία, αναζητούν ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός που έχει αποδείξει την ικανότητά του να διατηρεί την αξία του.

Σε αντίθεση με το χρήμα, το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί από τις τράπεζες ως μέρος ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ο χρυσός είναι περιορισμένος πόρος. Η αυξημένη ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές και η χρήση του χρυσού στη βιομηχανία τεχνολογίας, σημαίνουν ότι όταν συνδυάζεται με την πεπερασμένη φύση του μετάλλου, η τιμή του χρυσού μπορεί πάντα να παραμείνει ισχυρή.

Η κατοχή φυσικού χρυσού είναι ο απόλυτος τρόπος για να ελέγξετε την επένδυσή σας. Δεν υπάρχει κίνδυνος τρίτου μέρους και μπορείτε να αποφασίσετε πού και για πόσο καιρό θα αποθηκεύσετε το χρυσό σας πριν το πουλήσετε, είτε το φυλάσσετε στο σπίτι είτε χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία αποθήκευσης.

Όταν αποφασίσετε να πουλήσετε, αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα και απλά χρησιμοποιώντας διαδικτυακούς αντιπροσώπους ή ιδιώτες αγοραστές.


Αξίζει να επενδύσετε σε χρυσό;

Ο χρυσός ως επένδυση βασίζεται στην αύξηση της αξίας για να έχει αποδόσεις, παρά στην ετήσια απόδοση που μπορεί να δείτε από μετοχές ή ένα ακίνητο. Για να φτάσει ο χρυσός στις πραγματικές του δυνατότητες, μπορεί να χρειαστεί χρόνος, γι' αυτό και ο χρυσός θεωρείται μακροπρόθεσμη επένδυση. Ο χρυσός έχει δείξει εξαιρετικές επιδόσεις από τη δεκαετία του 1970, με τιμή ανά ουγγιά που έχει σταθερά ανοδική τάση, καθιστώντας τον άξιο για επένδυση.

Για έναν έξυπνο επενδυτή, τα κέρδη μπορούν να πραγματοποιηθούν σε σχετικά σύντομες χρονικές περιόδους. Η επίγνωση της απόδοσης του χρυσού, σε συνδυασμό με μια λογική γνώση των τρεχουσών υποθέσεων, μπορεί να δώσει στους επενδυτές τη δυνατότητα να εντοπίσουν κορυφαίες ευκαιρίες για το πότε να αγοράσουν ή να πουλήσουν τον χρυσό τους.

Καταλήγωντας, ο χρυσός θεωρείται μια καλή μακροπρόθεσμη επένδυση, προστατεύοντας τα χρήματά σας με την πάροδο του χρόνου. Προσφέρει ισχυρές πιθανές αποδόσεις, με χαμηλό ρίσκο, και είναι ο τέλειος τρόπος για να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας και να επεκτείνετε την έκθεσή σας σε τυχόν απώλειες.


Είναι ο χρυσός καλή επένδυση το 2023;

Με τον χρυσό να φτάνει σε υψηλά ρεκόρ, ορισμένοι επενδυτές μας ρώτησαν εάν ο χρυσός είναι μια καλή επένδυση το 2023. Ο χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στα υψηλά του ρεκόρ, που ανέβηκε την άνοιξη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η σύγκρουση υπενθύμισε στον κόσμο ότι η ειρήνη δεν αποτελεί εγγύηση ακόμη και στη σύγχρονη εποχή, και τα γεωπολιτικά ζητήματα που φουσκώνουν στην επιφάνεια για πολλά χρόνια θα μπορούσαν ακόμα να απειλήσουν να μετατραπούν σε περαιτέρω συγκρούσεις.

Από οικονομική άποψη, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία απειλούν την παγκόσμια οικονομία, μόλις ένα χρόνο μετά την έξοδο από την πανδημία. Η ύφεση είναι πλέον στα χαρτιά πολλών χωρών, ενώ ο πληθωρισμός συνεχίζει να οδηγεί τις τιμές όλο και πιο ψηλά και να προκαλεί κρίση κόστους ζωής.

Η άνοδος των επιτοκίων εμπόδισε τον χρυσό να αναρριχηθεί σε νέα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών, αλλά το οικονομικό σκηνικό σίγουρα θα υποδείκνυε πολλές ευκαιρίες για τον χρυσό να πιέσει ακόμα ψηλότερα.

Προβλέψεις για την τιμή του χρυσού.


Επένδυση σε χρυσά νομίσματα

Ο επενδυτικός χρυσός μπορεί να πάρει διάφορες μορφές: κοσμήματα, χρυσαφικά, ETFs ή ακόμα και επενδύσεις σε εταιρείες εξόρυξης. Όλοι είναι τρόποι για να βάλετε τα χρήματά σας σε χρυσό, αλλά στην ΕΕ ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επενδύσετε σε χρυσό είναι να αγοράσετε φυσικά νομίσματα και ράβδους.

Η επένδυση σε χρυσά νομίσματα μπορεί να προσφέρει φορολογικά οφέλη, με όμορφα σχέδια και εθνική κληρονομιά να παρέχουν ένα διασκεδαστικό μπόνους στην επένδυση. Τα διεθνή νομίσματα είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή, με την παγκόσμια αναγνώριση που καθιστά εύκολη την πώλησή τους. Χώρες σε όλο τον κόσμο παράγουν τα δικά τους επενδυτικά νομίσματα, ανταγωνίζονται για ένα μέρος της αναπτυσσόμενης αγοράς.


Επένδυση σε ράβδους χρυσού

Μια άλλη δημοφιλής εναλλακτική λύση για τα χρυσά νομίσματα, ωστόσο, είναι οι ράβδοι χρυσού. Τα σχετικά απλούστερα σχέδια και το μεγαλύτερο μέγεθος μονάδας, σημαίνει ότι οι ράβδοι θα έχουν συνήθως χαμηλότερο ασφάλιστρο από τα νομίσματα, γεγονός που μπορεί να κάνει την επένδυση σε ράβδους χρυσού έναν από τους πιο αποδοτικούς τρόπους επένδυσης σε χρυσό. Όπως και τα νομίσματα, είναι επίσης χωρίς ΦΠΑ, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για μεγάλους επενδυτές που αναζητούν την καλύτερη τιμή ανά γραμμάριο.


Πρέπει να επενδύσω σε χρυσό;

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας κάνουν είναι "Πρέπει να επενδύσω σε χρυσό;" Όπως με κάθε επένδυση, η απόφαση για το πού θα τοποθετήσετε τα χρήματά σας θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο μετά από προσεκτική εξέταση των γεγονότων. Στο XrysosOnline συνιστούμε έως και το 10% του ρευστού σας πλούτου να διατηρείται σε χρυσό. Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου σας μειώνει τους συνολικούς κινδύνους έναντι της αστάθειας σε οποιαδήποτε αγορά και επενδύοντας σε χρυσό μπορείτε να προστατευθείτε από τις ευρύτερες οικονομικές διακυμάνσεις και αβεβαιότητες από τις οποίες αποδυναμώνονται πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Μπάρες Χρυσού

Σε απόθεμα

Χρυσά Νομίσματα

Σε απόθεμα

linkedin