Να αγοράσω και ασήμι εκτός απο χρυσό;


Πολλοί επενδυτές αναρωτιούνται αν είναι προτιμότερο να αγοράσουν χρυσό ή ασήμι αλλά οι πιο σοφοί επενδυτές κατέχουν και τα δύο μέταλλα. Από την μία ο χρυσός μπορεί να προσφέρει πολύ καλή ασφάλιση και προστασία σε περιόδους αβεβαιότητας, ενώ το ασήμι είναι μία πιο κερδοσκοπική επένδυση. Τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι είναι δύο πολύ δημοφιλείς επενδύσεις, αλλά το ασήμι είναι μία πολύ διαφορετική επένδυση που μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη παρά το αρχικό κόστος του ΦΠΑ. Εξαιτίας αυτών των διαφορών, οι επενδύσεις και στα δύο μέταλλα μπορεί να αποφέρουν μεγαλύτερα οφέλη.


Buy Silver - Buy Silver Bullion Bars

Μία κερδοσκοπική επένδυση

Το ασήμι δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας σε σχέση με το χρυσό λόγω της αστάθειας της τιμής του. Ωστόσο, οι συνεχείς διακυμάνσεις στην τιμή του, οδηγούν σε περισσότερες ευκαιρίες για αγορά και πώληση με κέρδος, καθιστώντας το ασήμι μία κερδοσκοπική επένδυση. Η ιστορία, μας έχει δείξει ότι το ασήμι είναι μία πιο ριψοκίνδυνη επένδυση σε σχέση με τον χρυσό ο οποίος έχει διατηρήσει την αξία του στο πέρασμα του χρόνου.

Παρόλα αυτά, το ασήμι έχει αποδειχθεί μία πολύ καλή επένδυση. Στα τρία χρόνια μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2008 και του Δεκεμβρίου του 2011, η τιμή του αυξήθηκε κατά 233%, υπερβαίνοντας αισθητά κάθε άλλο τύπο επενδύσεων όπως τις μετοχές, τα ακίνητα ακόμα και το χρυσό.

Παρόλο που η τιμή σήμερα είναι αρκετά χαμηλή σε σχέση με το 2011, είναι συνηθισμένο για αγορές μετοχών και άλλων επενδύσεων να εναλλάσσονται μεταξύ του bullish trading (μεγάλη ζήτηση) και bearish trading (περιορισμένη ζήτηση). Συνήθως οι τιμές φτάνουν σε ένα πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό επίπεδο πριν να γυρίσουν ξανά στα προηγούμενα επίπεδα και να αντιστραφεί η ζήτηση τους.


Μία μακροπρόθεσμη επένδυση

Σε αντίθεση με τον επενδυτικό χρυσό, όλες οι μπάρες και τα νομίσματα από ασήμι φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 20% (24% στην Ελλάδα). Η πληρωμή του φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) συχνά ενθαρρύνει τους επενδυτές να στραφούν στο χρυσό. Ωστόσο, το ασήμι θεωρείται μια πιο μακροπρόθεσμη επένδυση και υποστηρίζεται ότι οι επενδυτές θα πρέπει να διατηρούν την επένδυση τους για τουλάχιστον 12 μήνες.

Ιδανικά, οι επενδύσεις στο ασήμι θα πρέπει να διατηρηθούν για πολλά χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με την πρόσφατη ιστορία, η διατήρηση της επένδυσης για τουλάχιστον ένα χρόνο μπορεί να είναι αρκετή για να ανακτηθεί ο αρχικός ΦΠΑ και να αρχίσει να αποφέρει κέρδη. Για παράδειγμα, εάν κάποιος είχε επενδύσει €10,000 (€12,400 με ΦΠΑ) στο ασήμι το Δεκέμβριο του 2008, τότε η αξία της επένδυσης του τρία χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 2011 θα ήταν πάνω απο €33,000.


Διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου

Η κατοχή ράβδων και νομισμάτων από ασήμι μπορεί να προσφέρει ένα καλό τρόπο διαφοροποιήσης του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου με αποτέλεμα την μείωση του ρίσκου και την παροχή πρόσθετης προστασίας έναντι άλλων επενδύσεων.

Παρά την τρέχουσα χαμηλή τιμή του ασημιού (01/06/18) εκτιμάται οτι η τιμή και η ζήτηση του θα ενισχυθούν καθώς το ασήμι εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως στην βιομηχανία. Όλο και περισσότερες βιομηχανίες χρησιμοποιούν το ασήμι σε ποικίλες μορφες: ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλιακοί θερμοσίφωνες και υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας.


Ευκόλες συναλλαγές

Buy Silver - Buy Silver Britannia Coins

Με την παγκοσμια οικονομία να βρίσκεται ξανά σε αστάθεια, παρά την καλή αρχή του 2018, πολλοί επενδυτές αποφασίζουν να αγοράσουν ασήμι σαν μία εναλλακτική επένδυση, για να προστατευτούν από την περίπτωση όπου τα χρήματα χάσουν όλη ή μέρoς της αξίας τους.

Φαίνεται υπερβολικό να πούμε ότι τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα θα χάσουν την αξία τους και ότι η οικονομία θα καταρρεύσει αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι διάφορα νομίσματα από χρυσό και ασήμι έχουν ονομαστική αξία και θεωρούνται νόμιμα νομίσματα σε περίπτωση που συμβεί κάποιο καταστροφικό γεγονός.

Έχοντας αυτό υπόψη, το ασήμι προσφέρει μία διαφορετική επιλογή από το χρυσό καθώς οι μικρές μονάδες του μετάλου, όπως τα νομίσματα μίας ουγγιάς, αποτελούν το ιδανικό νόμισμα για ανταλλαγές ή για πληρωμές για καθημερινά αντικείμενα λόγω της μικρής σχετικά αξίας τους ανά μονάδα. Συγκριτικά, οι χρυσές ράβδοι και τα νομίσματα είναι περίπου 75 φορές πιο πολύτιμα από το ασήμι, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για την ανταλλαγή πολύ μεγαλύτερων πραγμάτων ή περιουσιακών στοιχείων.


Σχετικοί σύνδεσμοι: Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις επενδύσεις σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί με την εξυπηρέτηση πελατών μας στο 211 198 2888 και θα είναι χαρούμενοι να σας βοηθήσουν με τις απορίες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε email στο [email protected] και θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Αγοράστε Μπάρες από Ασήμι | Αγοράστε Ασημένια Νομίσματα | Ασήμι Τιμή | Πληρωμή ΦΠΑ στο ασήμιlinkedin