Καλύτερη Στιγμή για Αγορά Χρυσού;


Συχνά μας ρωτούν "πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσω χρυσό;" Κοιτάζοντας πίσω στα ιστορικά δεδομένα, εκ των υστέρων είναι εύκολο να προσδιορίσουμε το 2005/06 ως μια εξαιρετική στιγμή για την αγορά ράβδων χρυσού πριν από τις συνεχείς αυξήσεις, όταν η τιμή του χρυσού βρισκόταν μόλις στα €350 ανά ουγγιά. Και πάλι, το 2007/08, η τραπεζική και η επακόλουθη οικονομική κρίση προσέφεραν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να πηδήξει κανείς στο χρυσό, με την τιμή του χρυσού να βρίσκεται περίπου στα €500 ανά ουγγιά. ουγγιά. Πολλοί επενδυτές είδαν πράγματι νωρίς αυτά τα σημάδια και εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ευκαιρία, και έκτοτε είδαν τις επενδύσεις τους σε χρυσό να ανθίζουν, με την τιμή του χρυσού να υπερδιπλασιάζεται την τελευταία δεκαετία. Η παγκόσμια πανδημία και η επακόλουθη οικονομική κρίση του 2020 προσέφεραν επίσης στους επενδυτές μια καλή στιγμή για να αγοράσουν χρυσό. Η εισβολή στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022 είδε επίσης ένα νέο ρεκόρ στα €1.870,23 ανά ουγγιά.

Δύο από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούγονται πλέον σε καθημερινή βάση είναι "είναι πολύ αργά για να αγοράσω χρυσό;" και "πόσο ακόμα μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται η τιμή του χρυσού;". Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη για το πότε πρέπει να αγοράσετε χρυσό, αλλά υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές και διαχρονικές τεχνικές και δείκτες που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι επενδυτές για να τους βοηθήσουν να επιλέξουν την καλύτερη στιγμή για να αγοράσουν χρυσό.


Αναγνωρίστε τη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση

Όταν επιθυμείτε να αγοράσετε χρυσό, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι ο χρυσός βρίσκεται σε μια μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, όπου οι τιμές αυξάνονται σχεδόν μήνα με το μήνα εδώ και χρόνια. Όταν αγοράζετε χρυσό, μην πανικοβληθείτε εάν η τιμή του χρυσού υποχωρήσει κατά 5% ένα μήνα αργότερα. Αυτού του είδους οι κινήσεις είναι συνηθισμένες και η ιστορία δείχνει ότι είναι πιθανό να διορθωθούν από μόνες τους. Η τιμή του χρυσού βασίζεται σε μια ολόκληρη σειρά από μειώσεις και αυξήσεις- απλώς ελπίζετε ότι η υποκείμενη τάση συνεχίζεται και ότι οι αυξήσεις είναι μεγαλύτερες από τις μειώσεις, όπως συμβαίνει την τελευταία δεκαετία. Επομένως, η αγορά χρυσού δεν πρέπει να θεωρείται ως βραχυπρόθεσμη επένδυση, σας συμβουλεύουμε να κρατήσετε το χρυσό σας για τουλάχιστον έξι μήνες, ιδανικά για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - χρόνια ή δεκαετίες σε πολλές περιπτώσεις. Εάν αποδώσετε ένα υγιές κέρδος σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε είναι δικαίωμά σας να πουλήσετε και να αποκομήσετε αυτό το κέρδος, ίσως επιδιώκοντας να επανεπενδύσετε σε χρυσό και πάλι όταν εντοπίσετε την επόμενη ευκαιρία στην αγορά.

Αναγνωρίζοντας ότι ο χρυσός θα είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, καθιστά οποιαδήποτε στιγμή την καλύτερη στιγμή για την αγορά χρυσού, με λιγότερη πίεση για να εντοπίσετε τις τρέχουσες ευκαιρίες αγοράς.


Αγοράστε χρυσό σε αβέβαιους καιρούς

Όταν ψάχνετε να αγοράσετε ράβδους χρυσού, να έχετε το νου σας για τυχόν σημαντικές ειδήσεις και
ανακοινώσεις από τράπεζες, χρηματιστήριο, Wall Street, κυβερνήσεις κ.λ.π. Αρνητικά οικονομικά και
πολιτικά μηνύματα σχετικά με την πίστωση, το νόμισμα, τις μετοχές, το χρέος, τα ακίνητα, την ανεργία
και την ποσοτική διευκόλυνση δημιουργούν αναταραχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομίες με τη
μεγαλύτερη επιρροή όπως αυτές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ευρωζώνης.

Ως γενικός κανόνας, λέγεται ότι όταν άλλες επενδύσεις, όπως τα ακίνητα και οι μετοχές, υποαποδίδουν,
η τιμή του χρυσού ανεβαίνει, καθώς πιστεύεται ότι πολλοί μεγάλοι επενδυτές και εταιρείες χρησιμοποιούν
τον χρυσό ως ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κάλυψη αυτών των ζημιών που συσσωρεύονται αλλού.
Αυτό συχνά αποτελεί ιδανική στιγμή για να προσθέσετε περισσότερους ράβδους χρυσού στο χαρτοφυλάκιό
σας ή να εισέλθετε στην αγορά για την για πρώτη φορά.

Δεν ξέρετε τι να αγοράσετε; Δείτε τις 5 κορυφαίες επενδύσεις σε χρυσό.
Αγοράστε χρυσό όταν μπορείτε

Πότε λοιπόν είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε χρυσό; Πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι πρέπει απλώς να αγοράζουν χρυσό όταν μπορούν, αγοράζοντας τακτικά μικρότερες ποσότητες.

Η διαδικασία της τμηματικής αγοράς, σε αντίθεση με την αγορά χρυσού σε μια ενιαία μεγάλη συναλλαγή, παρέχει στους επενδυτές το πλεονέκτημα της αγοράς σε χαμηλότερη μέση τιμή, με την ίδια θεωρία να ισχύει και για την τμηματική πώληση, προκειμένου να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της επένδυσής σας. Τελικά, η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε χρυσό είναι όταν είναι κατάλληλη για εσάς - χρησιμοποιώντας τον πλεονάζοντα πλούτο που διαφορετικά θα έμενε σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό.


Παρακολουθήστε την τιμή του χρυσού

Η αγορά χρυσού μπορεί εν μέρει να έχει να κάνει με την επιλογή της στιγμής σας. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά την τιμή του χρυσού. Η τιμή του χρυσού αλλάζει κάθε δύο λεπτά, οπότε το να δίνετε προσοχή στις τελευταίες κινήσεις στο διαδίκτυο μέσω του υπολογιστή, του smartphone ή του tablet σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τη στιγμή που θα αγοράσετε. Ακόμη και σε αυτή την αγορά των φαινομενικά συνεχών αυξήσεων της τιμής του χρυσού δεν είναι ασυνήθιστο η τιμή του χρυσού να υποχωρεί κατά 3-5% μέσα σε ένα μόνο πρωινό. Αυτό θα αποτελούσε ίσως μια ιδανική στιγμή για να βουτήξετε για πρώτη φορά ως νέος επενδυτής ή να προσθέσετε στην υπάρχουσα επένδυση σας σε χρυσό.

Η διαπίστωση της αξίας της τιμής του χρυσού είναι αρκετά υποκειμενική - ορισμένοι επενδυτές είναι πολύ ευτυχείς να αγοράζουν χρυσό όταν η τιμή βρίσκεται στη μέση μιας πολύ ισχυρής περιόδου, ενώ άλλοι επιθυμούν να αγοράζουν κατά τη διάρκεια μιας σταθερής περιόδου ή κατά τη διάρκεια μιας πτώσης, αλλά όπως και να έχει, θα πρέπει να επιδιώκετε να αγοράζετε ράβδους χρυσού μόνο όταν πιστεύετε ότι η τιμή του χρυσού είναι σωστή.


Η κουβέρτα ασφαλείας του χρυσού

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατοχή ράβδων χρυσού σημαίνει ότι κατέχουμε ένα ασφαλές,
σίγουρο και διαχρονικό περιουσιακό στοιχείο. Δεν πρόκειται πρωτίστως για την επίτευξη τεράστιων
κερδών στο τέλος κάθε μήνα ή έτους.

Εάν τύχει να αγοράσετε χρυσό στις σωστές χρονικές στιγμές και βγάλετε ένα σημαντικό κέρδος,
τότε θαυμάσια- υπάρχει τίποτα κακό στο να βγάζετε πολλά κέρδη από τον χρυσό, όπως πολλοί
άνθρωποι έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν.

Η επένδυση σε χρυσό έχει τελικά να κάνει με τη διατήρηση του πλούτου σας και την προστασία σας
από οικονομικές κρίση, παίρνοντας τον έλεγχο του πλούτου σας, ή μέρος αυτού, και όχι αφήνοντάς
τον στα χέρια των τραπεζών και των ETF.

Υπάρχει ένα διάσημο ρητό: "αν δεν το κρατάς, δεν σου ανήκει". Προφανώς δεν είναι πρακτικό ή
λογικόνα κατέχετε φυσικά όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία, αλλά η κατοχή και η αποθήκευση ενός
ποσοστού του πλούτου σας με τη μορφή ράβδων χρυσού ΕΙΝΑΙ λογικό.

Οι ιστορικές τάσεις των τιμών του χρυσού θα καταδείξουν πώς ο χρυσός είναι πιο πιθανό να σας
αποφέρει μια υγιέστερη απόδοση σεαπό οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο ή εμπόρευμα την
τελευταία δεκαετία.

Δείτε την πιο πρόσφατη τιμή του χρυσού τώρα.


Να θυμάστε ότι οι εταιρείες επεξεργασίας χρυσού πωλούν νομίσματα και ράβδους χρυσού σε λιανοπωλητές όπως το BullionByPost / XrysosOnline με πριμοδότηση - για την εργασία που αναλαμβάνουν για την κατασκευή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας και την παροχή στον καταναλωτή της καλύτερης ποιότητας χρυσού στην αγορά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας και μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Πολλοί από τους πελάτες μας έρχονται σε εμάς για βοήθεια προκειμένου να μάθουν την πριμοδότηση ενός προϊόντος και ποιος είναι ο στόχος τους για την τιμή της αγοράς, προτού βγάλουν τα έξοδά τους ή κινηθούν προς κέρδος.

Το να αγοράζετε χαμηλά και να πουλάτε ψηλά είναι ένα απλό συναίσθημα, αλλά επίσης υπενθυμίζουμε στους πελάτες μας ότι ο χρυσός συνήθως δεν είναι μια βραχυπρόθεσμη επένδυση και συνήθως χρειάζονται 3-5 χρόνια για να σας βάλει σε κερδοφόρο έδαφος. Μην ανησυχείτε για τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, καθίστε καλά και επικεντρωθείτε στη μακροπρόθεσμη ασφάλεια και τα οφέλη της επένδυσης σε χρυσό.


Σχετικοί σύνδεσμοι: Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις επενδύσεις σε ράβδους χρυσού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την έμπειρη και φιλική μας ομάδα στο 211 198 2888 ή 22 030880, οι οποίοι θα χαρούν να σας μιλήσουν για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε email στη διεύθυνση [email protected] ή [email protected] και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Μπάρες Χρυσού

Σε απόθεμα

Χρυσά Νομίσματα

Σε απόθεμα

linkedin