Γιατί να αγοράσετε χρυσό


How to Buy Gold - Buy Physical Gold

Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας, η αγορά χρυσού μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή επένδυση. Με την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία γενικότερα να βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, οι επενδύσεις σε χρυσό μπορούν να σας προσφέρουν ασφάλιση, και δεδομένης της τάσης του χρυσού να διατηρεί την υψηλή του αξία, αυτές οι επενδύσεις μπορούν να θεωρηθούν ως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε χαρτοφυλακίου. Με τον χρυσό να έχει μεγαλύτερη ζήτηση απο ποτέ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η αγορά χρυσού μπορεί να θεωρηθεί μια πολύ σοφή επένδυση.Είναι η απόλυτη επένδυση

Η κατοχή χρυσού μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη επένδυση σε περιόδους αστάθειας. Είναι μία ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται για χρόνια – πως θα διατηρήσω τα χρήματα μου ασφαλή; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απαντούν πλέον το ίδιο : με τον ΧΡΥΣΟ

Με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται σε αναταραχές, ο χρυσός μπορεί να σας προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με κάθε άλλη επένδυση. Ο χρυσός προσφέρει την απόλυτη ασφάλιση έναντι οικονομικής αστάθειας και αναταραχών καθώς διατηρεί πάντα την αξία του σε αντίθεση με άλλες επενδύσεις. Οι επενδύσεις σε χρυσό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να αντισταθμίσετε άλλες επενδύσεις σας καθώς η αξία του τείνει να αυξάνεται όταν άλλες επενδύσεις όπως οι μετοχές και τα ακίνητα τείνουν να χάνουν την αξία τους.

Ο χρυσός μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για να σας προστατέψει ενάντια σε άλλους οικονομικούς παράγοντες όπως ο πληθωρισμός και ο αποπληθωρισμός, οι μεταβολές στα επιτόκια, τα προβλήματα στις χρηματιστηριακές αγορές και τα προβλήματα στις αγορές συναλλάγματος. Το πιο σημαντικό είναι οτι ο χρυσός ως πολύτιμο μέταλλο, αναγνωρίζεται διεθνώς και θεωρείται σαν εξαιρετικά πολύτιμος ανεξάρτητα από το που βρίσκεστε στον κόσμο. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι οτι οι χρυσές ράβδοι και τα νομίσματα μπορούν να μεταφερθούν μαζί σας εύκολα οπουδήποτε και αν πάτε.

Υποστηρίζεται οτι δεν είναι ποτέ κακή στιγμή για να αγοράσετε χρυσό. Ο χρυσός είναι μία φυσική, διαχρονική επένδυση και η αξία του δεν μπορεί να υποτιμηθεί με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να υποτιμηθεί η αξία των χρημάτων απο τις κυβέρνησείς οι οποίες μπορούν να αποφασίσουν την εκτύπωση χρημάτων σε συγκεκριμένες περιόδους. Ακόμα και στο πιο ακραίο και σχεδόν απίθανο σενάριο οτι το τραπεζικό σύστημα μπορεί να καταρρεύσει και τα χρήματα να χάσουν όλη την αξία τους, οι χρυσές ράβδοι και ιδιαίτερα τα οι μικρές μονάδες χρυσού όπως τα χρυσά νομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αγορές και ανταλλαγές προϊόντων.


Για να προστατεύσετε τον πλούτο σας

Με την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία και το τραπεζικό σύστημα να παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, οι άνθρωποι προσπαθούν να βρούν εναλλακτικούς τρόπους για να προστατεύσουν την αξία των χρημάτων τους. Ο χρυσός προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους θέλουν να προστατεύσουν και να διατηρήσουν την αξία του πλούτου τους καθώς θα έχει πάντα μεγάλη αξία. Οι επενδύσεις σε χρυσό μπορεί να θεωρηθεί οτι προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια, με εξαιρετικά χαμηλό ρίσκο για εσάς και την οικογενειά σας. Η αβέβαιη φύση της οικονομίας σήμερα, υποδηλώνει μια τάση για μακροπρόθεσμη ισχύ και πιθανή άνοδο στην παγκόσμια τιμή του χρυσού. Παρόλα αυτά, τα πιθανά κέρδη δεν θα πρέπει να αποτελούν τον κύριο λόγο για επενδύσεις σε χρυσό. Αυτές οι επενδύσεις θα πρέπει να θεωρούνται ως μία μη κερδοσκοπική, ασφαλής, μακροπρόθεσμη μέθοδος για να προστατεύσετε τον πλούτο σας. Η κατοχή χρυσού προσφέρει ένα μοναδικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο στο προσωπικό σας χαρτοφυλάκιο, δίνοντας σας την δυνατότητα να μειώσετε το ρίσκο απο την αβεβαιότητα άλλων επενδύσεων όπως οι μετοχές, τα ακίνητα και τα συναλλάγματα των οποίων η αξία μπορεί να υποτιμάται.


Για να ελέγχετε μέρος του πλούτου σας

Εάν δεν το έχετε, δεν το ελέγχετε. Η φυσική ιδιοκτησία χρυσού σε μορφή ράβδων και νομισμάτων δίνει στους επενδυτές τον απόλυτο έλεγχο του πλούτου τους. Αντί να εμπιστεύεστε τρίτους και να δίνετε τα χρήματα σας σε διαχειριστές κεφαλαίων ή ακόμα και να τα αφήνετε στην τράπεζα, κρατώντας τον χρυσό στο σπίτι σας ή σε κάποια θυρίδα ασφαλείας θα έχετε τον πραγματικό έλεγχο, την κυριότητα και την ευθύνη για το μέλλον σας χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε σε άλλους.

Αυτός ο έλεγχος μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κατοχής χρυσού σε μορφή ράβδων ή νομισμάτων αλλά όχι μέσω της κατοχής χρυσού σε χαρτιά ή σε ηλεκτρονική μορφή (ETFs). Ο έλεγχος εκτείνεται και στην επιλογή του τρόπου, του τόπου και του χρόνου που μπορείτε να απελευθερώσετε μέρος ή το σύνολο της αξίας της επένδυσής σας με εκαντοντάδες εμπόρους χρυσού που μπορούν να αγοράσουν άμεσα το χρυσό σας μέσω ενός τηλεφώνου. Οι επενδυτές μπορούν να ενημερωθούν για την αξία του χρυσού μέσα σε λίγα λεπτά και να λάβουν τα χρήματα τους είτε με τραπεζική μεταφορά είτε με πληρωμή μετρητών την ίδια μέρα.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες για το γιατί η αγορά χρυσού μπορεί να είναι η καλύτερη σας επιλογή. .


Η πορεία του χρυσού – Τι θα ακολουθήσει για το χρυσό; .

.

Η τιμή του χρυσού άρχισε να αυξάνεται αισθητά τον Αύγουστο του 2007. Μετά την οικονομική κρίση όπου η τιμή του χρυσού κορυφώθηκε το 2011, στην συνέχεια άρχισε να πέφτει. Μέσα σε 3 χρόνια η τιμή του χρυσού σχεδόν διπλασιάστηκε. Ωστόσο μετά την πτώση της τιμής στο τέλος του 2015, η τιμή του χρυσού άρχισε να αυξάνεται ξανά το 2016 υποκινούμενη απο την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα που προκλήθηκε από γεγονότα όπως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Brexit, και την εκλογή του Donald Trump. Η τιμή τείνει να αυξάνεται όταν οι επενδύσεις σε άλλες αγορές χάνουν την αξία τους. Όμως η ερώτηση παραμένει για το τι θα συμβεί μετά; Παρά τα ιστορικά γεγονότα που δείχνουν οτι ο χρυσός έχει ξεπεράσει άλλες σημαντικές επενδύσεις το τελευταίο έτος, δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι η τάση αυτή θα συνεχιστεί. Θα πρέπει να κάνετε την δική σας έρευνα και να αγοράσετε χρυσό κυρίως ως εγγύηση για το μέλλον και δέυτερον σαν επικερδή επένδυση. Εάν πιστεύετε οτι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες θα συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε η τιμή του χρυσού είναι πιθανό να παραμείνει υψηλή και να συνεχίσει να αυξάνεται.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την τιμή του χρυσού μέσω των διαγραμμάτων μας. Αυτά τα διαγράμματα ανανεώνονται ανά δύο λεπτά σύμφωνα με την παγκόσμια τιμή του χρυσού. .


Η ζήτηση για το χρυσό – Η παγκόσμια ζήτηση φτάνει σε καινούργια επίπεδα

Ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η ζήτηση. Με τα παγκόσμια αποθέματα του χρυσού να είναι πιο χαμηλά παρά ποτέ και με την ζήτηση στις περισσότερες χώρες να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, πολλοί ειδικοί προβλέπουν οτι ο χρυσός θα παραμείνει πολύτιμο προϊόν για πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα, τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκοσμίο Συμβούλιο Χρυσού το τρίτο τρίμηνο του 2015 δείχνουν οτι η παγκόσμια ζήτηση του χρυσού έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διατηρήσουν τον πλούτο τους, να ισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκια τους και να επιτύχουν ισχυρές αποδόσεις.

Με την παγκόσμια ζήτηση για τα χρυσά νομίσματα να έχει πέφτει ολοένα και περισσότερο και τον τεχνολογικό τομέα να παραμένει σταθερός, οι επενδύσεις σε χρυσό συνεχίζουν την ανοδική τους τάση αντιμετωπίζοντας συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση κυρίως από την Κίνα και την Ινδία. Η κατοχή σε ράβδους χρυσού και νομίσματα στην Κίνα έχει αυξηθεί κατά 69.5% τους τελευταίους 12 μήνες και εκτιμάται οτι ιδιώτες επενδυτές στην Κίνα κατέχουν περίπου 528 τόνους σε χρυσό. Αυτό καθιστά την Κίνα το μεγαλύτερο κράτος στον κόσμο σε κατοχή χρυσού ακολουθούμενη από την Ινδία η οποία αύξησε την κατοχή της σε χρυσό κατά 34% φτάνοντας τους 409 τόνους.

Ωστόσο, δεν είναι είναι μόνο η Κίνα και η Ινδία που βλέπουν τεράστια αύξηση των επενδύσεων σε χρυσό, αλλά και χώρες στην Ευρώπη όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Τουρκία και η Γαλλία έχουν επίσης σημειώσει άνοδο της ζήτησης των επενδύσεων σε χρυσό. Από τις Ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία και η Τουρκία είδαν την μεγαλύτερη αυξήση της ζήτησης σε χρυσό με την την ιδιοκτησία σε χρυσές μπάρες και νομίσματα να αυξάνεται κατά 1,600% και 80% αντίστοιχα. Παρόλα αυτά η αύξηση της ιδιοκτησίας του χρυσού στη Γερμανία κατά 31% την καθιστά την μεγαλύτερη χώρα σε κατοχή χρυσού στην Ευρώπη (154,2 τόνους).


Εν συντομία...

Με τους καταναλωτές και τις Κεντρικές Τράπεζες σε πολλές από τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου να αγοράζουν απαράμιλλες ποσότητες χρυσού, υπάρχει καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε χρυσό;

Μην κάνετε το λάθος να θεωρήσετε οτι δεν είστε αρκετά πλούσιος για να αγοράσετε χρυσό. Σε ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία, η Ινδία και η Ρωσία, οι οποίες αντιμετώπισαν οικονομική κατάρρευση πριν από μερικά χρόνια, η αγορά και η κατοχή του χρυσού είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος προστασίας και διατήρησης του πλούτου σας.

Συνιστάται οτι όλοι θα πρέπει να κατέχουν μεταξύ 5% και 10% του πλούτου σε μπάρες και νομίσματα χρυσού, είτε είναι άνθρωποι με λίγες οικονομίες, ή πολυ-εκατομμυριούχοι. Ο χρυσός μπορεί να είναι μία πολύ καλή προσθήκη στο επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο και ενεργεί σαν πολύ καλή ασφάλιση κατά των πολυτάραχων οικονομικών περιόδων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την ποικιλία μας σε ράβδους χρυσού.


Σχετικοί σύνδεσμοι:

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις επενδύσεις σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε 211 198 2888 με την εξυπηρέτηση πελατών μας στο και θα είναι χαρούμενοι να σας βοηθήσουν με τις απορίες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε email στο: [email protected] και θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

linkedin