Πληροφορίες και Συχνές Ερωτήσεις


Για να σας βοηθήσουμε έχουμε παρακάτω μία λίστα με μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις από τους πελάτες μας. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποστολή

Οι παραγγελίες κάτω των €2.000 θα κοστίζουν €10 για αποστολή με την Colissimo, ή μπορούν να αναβαθμιστούν για αποστολή με τη FedEx με κόστος €20. Οι παραγγελίες άνω των €2.000 θα περιλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής στην τιμή που εμφανίζεται. Εάν έχουμε λάβει την πληρωμή και τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι τις 3 μ.μ. τότε η παραγγελία σας θα αποσταλλεί την ίδια μέρα.

Όλα τα δέματά μας αποστέλλονται πλήρως ασφαλισμένα και απαιτείται απόδειξη παράδοσης κατά την παραλαβή σε μορφή φωτογραφίας, υπογραφής ή συντεταγμένων GPS. Όταν αποσταλλεί η παραγγελία σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον αριθμό παρακολούθησης. Έχουμε ειδική ασφάλιση για τις παραγγελίες που αποστέλλουμε (goods in carriage) από την τράπεζα Lloyds του Λονδίνου η οποία καλύπτει εώς €30,000 ανά δέμα. Παρακαλώ σημειώστε ότι όλα τα δέματα είναι ασφαλισμένα μέχρι να υπογράψετε κατά την παραλαβή στην διεύθυνση αποστολής. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη για την παραγγελία σας εάν η διεύθυνση αποστολής είναι διεύθυνση εργασίας ή αν η διεύθυνση αποστολής είναι σε σπίτι στο οποίο κατοικούν πάνω από 3 άτομα που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την διεύθυνση αποστολής από μία διεύθυνση κατοικίας σε μία άλλη. Λόγω της αύξησης των επιθέσεων υποκλοπής στοιχείων και απάτης δεν μπορούμε να αποστείλλουμε σε διαφορετική διευθύνση από την διεύθυνση χρέωσης.

Παρακαλώ σημειώστε ότι η διευθύνση αποστολής δεν μπορεί να τροποποιηθεί για παραγγελίες που έχουν γίνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα μας με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα πρέπει να αποσταλλούν στην διεύθυνση χρέωσης αλλιώς η ασφάλιση της παραγγελίας δεν ισχύει.

Εάν δεν είστε σπίτι για να παραλάβετε την παραγγελία σας θα σας αφήσουμε ένα σημείωμα ώστε να παραλάβετε το δέμα σας από τα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας ή να κανονίσετε να ξαναγίνει αποστολή. Για να παραλάβετε το δέμα από τα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα αντίγραφο ταυτότητας η διαβατηρίου. Το δέμα σας θα παραμείνει ασφαλισμένο μέχρι να υπογράψετε κατά την παραλαβή.

Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ολοκληρωθεί η παραγγελία σας το οποίο θα έχει τον αριθμό παρακολούθησης της παραγγελίας.

Εάν λάβουμε την πληρωμή για την παραγγελία σας και τα απαραίτητα έγγραφα, τότε θα αποστείλλουμε την παραγγελία σας την ίδια μέρα.

Πληρωμή

Δεχόμαστε πληρωμές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για όλες τις παραγγελίες μέχρι €20.000. Παρακαλούμε σημειώστε ότι το όριο αυτό μπορεί να αλλάξει.

Για πολλούς πελάτες, ο ευκολότερος τρόπος πληρωμής είναι η τραπεζική μεταφορά χρησιμοποιώντας online banking. Μπορείτε να πατήσετε εδώ για περισσότερες πληροφορίες για πληρωμή με κάρτα, εναλλακτικά μπορείτε να δείτε εδώ τις μεθόδους πληρωμής.

Οι πελάτες μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς Barclays ή LCL. Λάβετε υπόψη ότι η τράπεζά σας θα σας χρεώσει λιγότερο για να πληρώσει στο λογαριασμό LCL, αλλά η επεξεργασία μεταφοράς θα είναι ελαφρώς πιο αργή από την Barclays.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι ο τραπεζικός μας λογαριασμός είναι σε ευρώ. Επομένως αν πληρώνετε σε άλλο νόμισμα εκτός του ευρώ, συναλλαγματικές ισοτιμίες μπορεί να εφαρμοστούν από την τράπεζά σας. Το XrysosOnline δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνo για τυχόν πρόσθετες επιβαρύνσεις από την τράπεζά σας.

Εάν επιθυμείτε να πληρώσετε σε αλλό νόμισμα τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελάτων μας και θα μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.

Για την δική σας ασφάλεια, ενδέχεται να σας ζητήσουμε αντίγραφο ταυτότητας η διαβατηρίου και κάποιο πρόσφατο λογαριασμό κοινής ωφέλειας οπού αναγράφεται η διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ενδέχεται να ζητήσουμε την πιστοποίηση κάποιων εγγράφων σας πράγμα που σημαίνει ότι τα έγγραφα θα πρέπει να πιστοποιηθούν από συγκεκριμένους υπαλλήλους (δικηγόρους, λογιστές, γιατρούς, αστυνομικούς). Εάν απαιτείται αυτός ο τύπος ταυτότητας τότε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας εξηγήσουμε την διαδικασία.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2000, ο επενδυτικός χρυσός δεν υπόκειται στον ΦΠΑ, σε όλη την Ευρώπη. Τα προϊόντα από ασήμι υπόκεινται στον ΦΠΑ με συντελεστή 23%.

Το 3D Secure / 3D Authentication διευθύνεται από την Visa (Verified by Visa) και την Mastercard (Mastercard Securecode). Πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας το οποίο επιλέγουν πολλές τράπεζες και οικονομικοί συνεταιρισμοί. Λόγω της φύσης των προϊόντων μας, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας και συνεπώς μπορούμε να δεχτούμε πληρωμές με κάρτα μόνο μέσω αυτού του συστήματος ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε παρακάτω: https://www.visaeurope.com/en/cardholders/verified_by_visa.aspx (Visa) και https://www.mastercard.co.uk/securecode.html (Mastercard).

Η τιμή του προϊόντος που εμφανίζεται στην κατηγορία του προϊόντος είναι η ελάχιστη τιμή που μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν ανάλογα με την ποσότητα που αγοράζετε. Για να δείτε την ακριβή τιμή του προϊόντος ανάλογα με την ποσότητα που επιθυμείτε παρακαλούμε πατήστε στο προϊόν για να μεταβείτε στην σελίδα του προϊόντος.

Η διεθνής τρέχουσα τιμή του χρυσού βασίζεται σε διατραπεζικές μεταφορές μεγάλου αριθμού ράβδων χρυσού (12.5 κιλά) που γίνονται στο Λονδίνο. Αυτή η τιμή είναι διαθέσιμη μόνο σε μεγάλες τράπεζες και δεν περιλαμβάνει φόρους μεταφοράς, αποθήκευσης ή ασφάλισης του μετάλλου.

Οι μικρότερες ράβδοι πωλούνται πάντα σε τιμή μεγαλύτερη από τη διεθνή τρέχουσα τιμή του μετάλλου έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν τα επιπλέον κόστη παραγωγής και διανομής των ράβδων αυτών. Οι τιμές που σας προσφέρουμε είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και οι τιμές αυτές είναι χαμηλότερες ανά τεμάχιο ανάλογα με την ποσότητα.

Θα παραλάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυσρομείου από εμάς που θα επιβεβαιώνει την πληρωμή σας.

Προϊόντα και υπηρεσίες

Όλες οι ράβδοι χρυσού που προμηθεύουμε είναι 24 καράτια και περιέχουν 99.99% καθαρού χρυσού. Θα αναγράφεται 999.9 πάνω σε κάθε ράβδο το οποίο δείχνει την καθαρότητα της.

Όλες οι μεγαλυτερες ράβδοι χρυσού (250 γρ, 500 γρ, 1 κιλό) περιέχουν ένα πιστοποιητικό γνησιότητας το οποίο περιλαμβάνει και ένα μοναδικό αριθμό για κάθε ράβδο. Κάποιες από τις μικρότερες ράβδους μας ενδέχεται να περιέχουν πιστοποιητικό γνησιότητας αναλόγως με τον παρασκευαστή και το μέγεθος της ράβδου. Εάν το πιστοποιητικό συμπεριλαμβάνετε τότε θα μπορείτε να το δείτε από την εικόνα και την περιγραφή της ράβδου. Σε αντίθεση με πολλούς από τους ανταγωνιστές μας, όλες οι ράβδοι που προμηθεύουμε είναι καινούργιες και έρχονται απευθείας από τον παρασκευαστή. Οι Umicore, Metalor, Heraeus και UBS είναι όλοι εγκεκριμένοι παρασκευαστές ράβδων πολύτιμων μετάλλων από την Διεθνή Νομισματική Ένωση του Λονδίνου (LBMA) και ως εκ τούτου πρέπει να πληρούν πολύ αυστηρά πρότυπα ελέγχου ποιότητας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους Umicore, Metalor, Heraeus και UBS στην ιστοσελίδα του LBMA.

Ναι. Έχουμε προσθέσει στην ιστοσελίδα μας 1 tola και 5 tola ράβδους χρυσού. Οι ράβδοι χρυσού μας που είναι σε tola, είναι 24 καράτια και παρασκευάζονται από την PAMP.

Δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε;
Στείλτε μας email

[email protected]

Τηλέφωνο

211 198 2888

Telephone 7 days a week 8:00am to 10:00pm

linkedin