Χρυσά Νομίσματα Η.Π.Α

Τα Χρυσά Νομίσματα Αμερικής είναι τα πιο γνωστά νομίσματα στις Η.Π.Α. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο ανάμεσα σε επενδυτές όσο και σε συλλέκτες λόγως της μεγάλης ιστορίας τους και έχουν ονομαστική αξία σε δολλάρια.

Ταξινόμηση κατά:

1/10oz Χρυσά Νομίσματα Η.Π.Α.

Αναμένεται Απόθεμα


Τα Χρυσά Νομίσματα της Αμερικής κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1986 από το εθνικό νομισματοκοπείο της Αμερικής. Τα νομίσματα αυτά είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη συμπεριλαμβανομένου του 1/10 της ουγγιάς, 1/4 της ουγγιάς, 1/2 και 1 ουγγιάς. Αποτελούνται από 22 καράτια καθαρού χρυσού με καθαρότητα 0.9167 (22 καράτια). Οι ονοματική τους αξία ξεκινάει από 5 δολλάρια και φτάνει τα 50 δολλάρια. 

Ο σχεδιασμός τους απεικονίζει την Ελευθερία (Liberty) όπως αυτή σχεδιάστηκε από τον Augustus Saint-Gaudens με τα μαλλιά της να ανεμίζουν, να κρατάει στο ένα της χέρι ένα πυρσό και στο άλλο ένα κλαδί ελιάς. Αυτό το σχέδιο χρησιμοποιείται από τα νομίσματα των 20 δολλαρίων τα οποία κόπηκαν εμπνευσμένα από τα αρχαία Ελληνικά και Ρωμαϊκά Νομίσματα. 

Η πίσω όψη του απεικονίζει ένα αρσενικό αετό να κρατάει ένα κλαδί ελιάς και να προστατεύει την φωλιά του, στην οποία κάθονται το θηλυκό και οι νεοσσοί τους.

linkedin