Είναι καλή στιγμή να πουλήσεις χρυσό;


Ο απώτερος στόχος κάθε επένδυσης είναι στο τέλος να πουληθεί, ελπίζοντας, να βγάλει κάποιο κέρδος. Ο χρυσός και το ασήμι μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από αυτό, στο βαθμό που χρησιμοποιούνται συνήθως ως αντιστάθμιση ή ασφάλιση έναντι άλλων αγορών που καταρρέουν (δείτε τους λόγους για να αγοράσετε χρυσό).

Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές αγοράζουν πολύτιμα μέταλλα αποκλειστικά ως μέσο για να κερδίσουν χρήματα , και με τα κέρδη που μπορούν να κάνουν είναι εύκολο να δούμε την έλξη. Αν όμως τα κέρδη είναι ο απώτερος στόχος, τότε η πώληση την κατάλληλη στιγμή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Πολλοί επενδυτές μας ρωτούν λοιπόν αν είναι καλή στιγμή να πουλήσουμε χρυσό; Παρακάτω διερευνούμε τι είναι αυτό που κάνει μια καλή στιγμή για την πώληση χρυσού και τι πρέπει να αναζητήσετε στις γενικές τάσεις των τιμών.


Καλύτερη στιγμή για να πουλήσεις χρυσό;

Η καλύτερη στιγμή για να πουλήσετε τον χρυσό σας εξαρτάται από δύο παράγοντες: την αναγκαιότητα και την τιμή του χρυσού.

Εάν κάθεστε σε μια επένδυση χρυσού για πολλά χρόνια, μπορεί να έρθει η στιγμή που πρέπει να αποδεσμεύσετε την αξία της. Μια αλλαγή σε συνθήκες όπως η αγορά ενός σπιτιού, οι διακοπές των ονείρων ή η συνταξιοδότηση θα μπορούσε να σας ενθαρρύνει να πουλήσετε. Ενώ ο χρυσός έχει μια εγγενή αξία που έχει παραμείνει σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, η αξία του τελικά γίνεται αντιληπτή μόνο όταν πουλάς. Η αγορά ενός σπιτιού με λίγες ράβδους χρυσού δεν πρόκειται να συμβεί στο τρέχον σύστημα παραστατικό χρήματος.

Η δεύτερη επιρροή είναι όταν η τιμή είναι σωστή. Το παλιό ρητό «αγοράζω χαμηλά – πουλώ ψηλά» ισχύει τόσο για τον χρυσό όσο και για άλλες αγορές. Το πρόβλημα με τον χρυσό είναι ότι είναι δύσκολο να προβλέψεις τις ανόδους και τις πτώσεις. Μια ματιά στην τιμή του χρυσού τα τελευταία 20 χρόνια (που φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα) υπογραμμίζει τη γενική ανοδική τάση.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, ο χρυσός παραμένει κοντά στο υψηλό όλων των εποχών σε ευρώ, αν και έχει υποχωρήσει ελαφρώς από το ρεκόρ που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2022. Για όσους θέλουν να πουλήσουν σε υψηλή αξία τότε, τώρα είναι ακόμα μια καλή στιγμή να πουλήστε χρυσό, χωρίς να αισθάνεστε ότι έχετε χάσει τις πωλήσεις στο αποκορύφωμά του.

Για όσους πιστεύουν ότι ο χρυσός θα συνεχίσει να ανεβαίνει, μπορεί να επιλέξουν να περιμένουν υψηλότερη τιμή. Στο BullionByPost/XrysosOnline, ωστόσο, συνιστούμε πάντα να πουλήσετε όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για εσάς.


Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πώς θα κινηθεί η τιμή του χρυσού. Η τιμή κυμαίνεται τακτικά ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και τη ζήτηση των επενδυτών. Για να το καταπολεμήσουμε αυτό προσφέρουμε ζωντανά διαγράμματα τιμών , ενημερώνεται κάθε δύο λεπτά και προέρχεται απευθείας από το London Bullion Market.

Στο BullionByPost/XrysosOnline διαθέτουμε επίσης μια σελίδα πρόβλεψης χρυσού για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να εντοπίσουν τις ευρύτερες τάσεις και να σας δώσουν μια ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί τους επόμενους μήνες.

Ως μακροπρόθεσμη επένδυση, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού μπορεί να εξισορροπηθούν κατά τη διάρκεια των εβδομάδων. Συνήθως αναμένοντας μήνες ή χρόνια μπορούν να γίνουν πραγματικές αποδόσεις στις αρχικές επενδύσεις σας. Ακόμη και η χρηματοοικονομική κρίση είδε την τιμή να αυξάνεται σταθερά σε μια περίοδο δύο ετών, αντί για μια σπασμωδική αντίδραση.

Η πανδημία είδε τον χρυσό να σκαρφαλώνει στο ρεκόρ του σε διάστημα έξι μηνών, και παρά την υποχώρηση, παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Οι φόβοι για τον πληθωρισμό και οι οικονομικές συνέπειες της αντίδρασης της κεντρικής τράπεζας σε αυτόν έχουν γίνει βασικοί μοχλοί για την τιμή του χρυσού και οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να ανέβει ακόμη υψηλότερα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι ο κίνδυνος ανήκει στον μεμονωμένο επενδυτή. Όπως με κάθε επένδυση, το χρονοδιάγραμμα είναι το κλειδί. Ο τρόπος για να τελειοποιήσετε τον συγχρονισμό σας όταν πρόκειται για την πώληση χρυσού είναι η παρατήρηση. Ένας συνδυασμός ανάγνωσης των ειδήσεων και περιστασιακού ελέγχου των τιμών της αγοράς θα πρέπει να είναι επαρκής για να σας βοηθήσει να κερδίσετε την αρχική σας επένδυση.

Μπάρες Χρυσού

Σε απόθεμα

Χρυσά Νομίσματα

Σε απόθεμα

linkedin